Boeken over sigaren

Een passie voor sigaren

Author: Philippe R. Hupp
Een passie voor sigaren -
De sigaar spreekt al onze zintuigen aan. Maar u moet in deze haastige wereld wel de tijd nemen om ten volle van een sigaar te kunnen genieten. Bovendien moet u hem nuttigen volgens de regels van de sigaarrookkunst. Pas dan wordt hij spraakzaam en heeft hij altijd wel een verhaal klaar... Sla dit boek open, treed binnen in de wereld van geraffineerde geuren en krachtige parfums, en leer de veranderende gedaanten van de sigaar kennen. Er worden verschillende merken en oorden van herkomst besproken en u leert met welke dranken sigaren het beste gecombineerd worden. Zo wordt u van Cuba tot Honduras ingewijd in de subtiele geneugten van de puro.
 

De Sigaar

Author: Ron Kaal
De Sigaar -
Genieten bestaat in vele soorten en maten. De vraag is: wat te roken? Wanneer te roken? En vooral: hoe te roken? In De sigaar, een geïllustreerde gids over de cultuur van het roken, komen deze vragen uitgebreid aan bod. Van theorie en praktijk, mythe en magie tot mens en tabak is De sigaar een lofzang op het kruidig gewas.
 

Tussen dekblad en tafelkleed

Author: Stef Klappe
Tussen dekblad en tafelkleed -
Dit boekje bevat kort gezegd de uitstekende voorlichting van topkok Stef Klappe over het koken en roken van gerechten met tabak. Alle recepten in dit boek zijn van de meester zelf en proefondervindelijk tot stand gebracht. Van heinde en ver komt men tegenwoordig naar Kampen om in de Bottermarck (http://www.debottermarck.nl) te genieten van tongstrelende culinaire hoogstandjes. "Tabak kan in tal van gerechten juist heel goed als een kruiderij van heel bijzondere klasse worden aangewend," aldus Stef Klappe
 

De Nederlandse Sigaar. De wereld van puur genieten

Author: Wim Sanders
De Nederlandse Sigaar. De wereld van puur genieten -
Een sigarengids van 144 pagina’s met beschrijvingen en beoordelingen.
 

Tijd voor een sigaar

Author: Yvonne Kroonenberg
Tijd voor een sigaar -
Korte verhandeling in vraag- en antwoordstijl over wat wel en niet mag bij het sigaren roken.