Flagship Store Davidoff of Geneva since 1911 Amsterdam

De Davidoff Flagship Store in Amsterdam heeft een oppervlakte van ongeveer 50 m2, waarvan 12 m2 een walk-in humidor is. Ook beschikt de winkel over een sfeervol terras in de achtertuin, waar klanten in alle rust van een sigaar kunnen genieten. Dit terras is in de zomer geopend voor liefhebbers. De sigaren lounge op de tweede verdieping is ingericht met kunstwerken van Engel Leonardo. Een gesprek over de D-lounge met Tycho Jenje, assistent shop manager.

 

Tycho Jenje: “De lounge biedt voornamelijk service. Klanten kunnen comfortabel en in alle rust boven in de lounge of in de tuin achter de winkel hun, hier aangeschafte, sigaar oproken onder het genot van een kopje koffie, glas water, wijn of port. Een extra service naar de klant in een aangename omgeving.”

 

Internationaal concept

 

“Davidoff heeft zijn herkenbaar internationale concept toegepast voor zowel de winkel als de lounge. Volgens mij is dit ook weer zeer goed gelukt in het centrum van Amsterdam.”

 

Evenementen

 

“Er worden voor besloten groepen evenementen georganiseerd waarbij we gebruik maken van de lounge die we hier ter beschikking hebben. De locatie, met uitzicht op het Museumplein, is perfect voor het ontvangen van grotere groepen. De sigaar staat natuurlijk vaak centraal tijdens deze evenementen.”

 

Gelegenheid creëren

 

“Het hebben van een lounge biedt klanten de mogelijkheid om ter plaatse van hun aankoop te genieten in een aangename omgeving. Of dat nou een Dominicaanse, een Nicaraguaanse of uit een andere regio afkomstige sigaar is, het maakt niet uit. Je creëert de gelegenheid om de sigaar te consumeren in alle comfort en rust. In Amsterdam is het immers altijd druk en voor de meeste mensen is tijd een luxe geworden. De consument stelt een lounge als de onze dan ook ten zeerste op prijs. Een moment van ontspanning, bezinning, genieten, wat heb je meer nodig. Als we dit kunnen realiseren voor de consument dan is het zijn investering meer dan waard.

 

Niet gekoppeld aan sigarengenootschap

 

“De lounge is niet gekoppeld aan een sigarengenootschap. Er zijn wel aanvragen geweest maar daar zijn we bewust niet op ingegaan. Hier is iedereen welkom om kosteloos te genieten van de mooie lounge, de tentoongestelde kunst en het prachtige uitzicht.”

 

Bezoekersfeedback

 

“De ene week hebben we twintig bezoekers en de andere week honderd. Hij wordt absoluut regelmatig bezocht maar de ene week versus de andere verschilt zeer erg. Het is in ieder geval een succes, zien we uit de bezoekersfeedback, en dat is voor ons het belangrijkste.”

 

Geen extra personeel

 

“We wensen de klanten bewust met rust te laten in de lounge zodat zij ten volle kunnen ontspannen en genieten. Hierom hebben we geen extra personeel voor de lounge. Diensten zoals een kopje koffie, een glaasje wijn of WiFi zijn vanzelfsprekend beschikbaar en worden aangeboden indien gewenst. Het is voornamelijk een oase van rust met een uitzonderlijk uitzicht waar men zonder twijfel van zal genieten. Iedereen die bij ons een sigaar aanschaft kan vrijelijk gebruik maken van de lounge, wees dus welkom.”


Oppervlakte lounge: 50 m2
Aantal zitplaatsen: 14
Uitsluitend tijdens winkeluren geopend

 


Terug naar overzicht