Ernst Wilmering van P.J.G. Hajenius Amsterdam: “Met onze lounge creëren we veel goodwill en ‘vrienden’ van Hajenius”

In de Hajeniuswinkel aan het Rokin in Amsterdam zijn, behalve een royale klimaatkamer, ook twee lounges te vinden. De smoking lounge is en sfeervolle oase van rust om te genieten van een sigaar, een kop verse koffie, de krant en goed gezelschap. Ook vind je er ‘De Heerenkamer’. Hier werden ooit de vaste klanten ontvangen om de sigarenorders voor het komende jaar te bespreken. Aan de antieke vergadertafel zijn al heel wat diepzinnige gesprekken gevoerd. Tegenwoordig wordt hier regelmatig een cursus gegeven over hoe een kundige sigarenroker te worden. Een gesprek met shopmanager Ernst Wilmering.

 

Wat betekent de lounge voor de klanten?

Ernst: “Onze lounge verhoogt de gezelligheid in de winkel, mensen spreken hier af en ontmoeten nieuwe vrienden. Veelal gaat men voorafgaand aan een bezoek aan de lounge onze humidor in om een mooie longfiller uit te zoeken. Dit geeft ons de mogelijkheid om onze kennis en expertise te delen met de klant. Tijdens het bezoek aan de lounge vindt er een andere vorm van klantenbinding plaats. Op dat moment toon je je gastvrijheid en leer je de klant van een meer persoonlijke kant kennen, en vice versa uiteraard. Uiteindelijk resulteert dit in een transformatie van klant naar ‘vriend’ van Hajenius”

 

Kun je iets zeggen over de inrichting en de sfeer?

“De lounge heeft een frisse en jonge uitstraling, we willen af van het oubollige chesterfield en Burberry jasjes imago. Dit zie je trouwens ook terug in onze bezoekersgroepen. Meer en meer ontvangen we bezoekers in de leeftijdscategorie tussen de 25 en 35 jaar. Goed opgeleide mannen en vrouwen die er bewust voor kiezen om de hectiek van alledag even te ontvluchten met een goede sigaar en prettig gezelschap.”

 

Worden er evenementen georganiseerd waarin de lounge een belangrijke functie vervult?

“De lounge is een extensie van de winkel die tijdens tal van evenementen gedurende het jaar wordt ingezet. Zo hebben we in maart van dit jaar ‘The Ultimate Pipe Experience’ georganiseerd, waarbij de lounge het punt van rust en genieten was voor de pijproker die dit evenement bezocht. In juni vormde de lounge nog de intieme setting voor de Nederlandse voorrondes van het Cigar Smoking World Championship en een Meet & Greet met Cigar Master Rick Rodriguez. Daarnaast wordt onze lounge ingezet voor cursussen en proeverijen die gemiddeld zo’n 20 deelnemers per keer trekken.”

 

Wat levert het hebben van een lounge op?

“Op langere termijn creëren we veel goodwill en ‘vrienden’ van Hajenius. En onderschat de kracht van mond-tot-mond reclame niet. Sigarenliefhebbers zijn over het algemeen erg sociale mensen die elkaar treffen op social media, op het terras of bijvoorbeeld tijdens festivals. Een goede ervaring in de lounge van Hajenius verspreidt zich op deze manier als een olievlek onder potentiele klanten die wellicht nog nooit onze winkel bezocht hebben. Eenmaal binnen, zijn er maar weinig mensen die de onmiskenbare allure en ambiance van P.G.C. Hajenius kunnen weerstaan.”

 

Is jullie lounge gekoppeld aan een sigarengenootschap?

“De lounge is niet gekoppeld aan een specifiek sigarengenootschap, maar wordt regelmatig bezocht door diverse genootschappen als SmoQueens, Rust en Bedachtzaamheid, Tevens Tevreden en Psittacus.”

                           

Hoeveel bezoekers hebben jullie gemiddeld per week?

“We verwelkomen circa 150 bezoekers per week in onze lounge.”
 

 

Is de lounge toegankelijk voor iedereen of alleen voor leden?

“De lounge is gratis toegankelijk en beschikbaar voor iedereen van 18 jaar en ouder. De lounge houden wij overdag zoveel mogelijk beschikbaar voor onze vaste klanten, na sluitingstijd bestaat er de gelegenheid om deze te huren voor groepen en sigarenclubs.”

 

Aantal zitplaatsen: 25
Oppervlakte: 60 m2
Geopend tijdens winkeluren en na sluitingstijd te huren 

 


Terug naar overzicht